Veelgestelde vragen

EEN GREEP UIT DE VEELGESTELDE VRAGEN

1Hoe lang duurt het voordat ik het rapport ontvang?
Het streven is om het taxatierapport binnen 8 werkdagen na bezichtiging gereed te hebben. Mits de benodigde stukken door opdrachtgever tijdig worden aangeleverd.
2Wie komt er taxeren?
Onze organisatie kent 125 taxateurs over een 50-tal kantoren verspreid over Nederland. Wij hebben een team dat zich gespecialiseerd heeft in taxaties voor verhuurde woningen. Deze taxateurs komen uit uw regio of werken samen met taxateurs uit uw regio. Wilt u weten welk kantoor uw taxatie uit gaat voeren? Vul dan onderstaand de postcode van het te taxeren object in.
3Wat is het verschil met een ‘gewoon’ taxatierapport (eigen gebruik)?
Een woning voor eigen gebruik wordt getaxeerd door een woningtaxateur op basis van vergelijking met andere objecten(comparatief). Wanneer de woning wordt verhuurd dan is het een beleggingsobject en wil de financier een taxatierapport met rendementsberekening(BAR/NAR). Dus naast een leegwaarde wordt er ook een marktwaarde bij doorexploitatie(verhuur) bepaald.
4Wat is de kwaliteit van de rapportage?
Al onze Buy-To-Let taxateurs zijn bedrijfsmatige taxateurs. Dit is een voorwaarde. Zij zijn namelijk geschoold om een rendementsberekening te maken. Voor de leegwaarde kunnen zij waar nodig een beroep doen op onze woningtaxateurs. Daarnaast worden de taxateurs ondersteund door de afdeling research die de woningmarktontwikkelingen nauwkeurig volgt.
5Taxeren jullie alles vanuit Utrecht?
Dynamis Taxaties is het coördinatiekantoor, wij sturen de taxateurs van onze Dynamis partners aan. Deze zijn gevestigd door het hele land.
6Is het rapport bruikbaar voor alle instanties?
Onze taxatierapporten voldoen aan de strengste eisen en zijn bruikbaar voor alle banken, financiers en de belastingdienst.
7Gezien de huidige markt, kan het allemaal wel snel?
Dit is voor ons geen enkel probleem, wij werken met meer dan 125 gecertificeerde taxateurs door heel Nederland.
8Betaling nota
Wanneer het taxatierapport wordt gemaild sturen wij u ook de nota.
9Kan ik ook achteraf betalen?
Ja hoor, u ontvangt de factuur tegelijk met het rapport. Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen.
parallax background

ONZE DRIE KENMERKEN